Det var från början tänkt som några få inlägg på min Facebook-tidslinje för att dela med mig av mina erfarenheter som nybliven elbilsägare och av min övertygelse om en renare och mer energieffektiv och hållbar framtid. För varje inlägg jag skriver kommer jag dock på två nya. Jag har därför kommit till en smått chockerande insikt; jag är en bloggare 😱. Det kommer att ta mina barn ett decennium att smälta detta….

Jag har därför, förutom denna webbaserade blogg, skapat en offentlig sida på Facebook – Electrified (@evsinfocus.com) – där jag kommer fortsätta att analysera nyhetsrapporteringen och komma med tips och tricks om elbilar. Meningen är att bloggen så småningom ska göras om till en ”how-to”-sida i mer organiserad form så småningom med samlade länkar, tutorials och nyttiga filer av olika slag som är relaterade till grön el och elbilar.

Jag kommer att blogga om elbilar med diverse erfarenheter och tips & tricks, energisparande genom smart elstyrning, om projektering av solceller; hur man kan tänka om ekonomin och reda ut begrepp som ursprungsgarantier, elcertifikat, nätnytta, elnätbolag vs. elhandelsbolag, ”best practice” just nu, batterilagring, och smarta lösningar för att ladda bilen och frigöra energiutrymme till bilen. Gillar du mitt bloggande och har bestämt dig för elbil, använd gärna mina referral-länkar (endast Tesla än så länge).

Kommentarsfältet är öppet för diskussion men endast jag skapar inlägg på sidorna och jag kommer inte personligen ta diskussionen i kommentarsfältet, utan ta till mig det som skrivs och basera kommande blogginlägg på det. Faktafel, påpekanden och relevanta referenser (ej från lobbyorganisationer och foliehattar) mottages tacksamt till electrified@evsinfocus.com, snarare än i kommentarsfältet så jag får en bra överblick och kan uppdatera mina inlägg så att dessa korrekt avspeglar nuvarande forskningsläge. Jag mottar också tacksamt nyhetsartiklar man vill faktagranska, samt andra uppslag till tips & tricks. Till egenhändigt fotograferade motiv avsägs upphovsrätten om man skickar in dem till mig så att jag kan använda dem för att skapa bra inlägg. Credit till den som bidragit kommer alltid att ges i slutet av inlägget om man inte uttryckligen önskar avstå detta. Får jag samma tips från flera håll ger jag credit endast till den som skickade in först.

Sidan är helt offentlig så SPRID mer än gärna genom att gilla och dela så vi kan sprida mer fakta om elektrifiering och bekämpa FUD!