Du laddar din mobiltelefon över natten och använder den på dagen. På långresor, t.ex. på flygplatser när du surfat mycket, gör du dig omaket att leta upp en laddare som du sätter dig vid en stund. Du ser inte detta som ett stort problem och skulle nog inte vilja byta det mot att en gång i veckan köra till en mack och fylla upp den med diesel och sitta och sniffa avgaser medan du surfar i mobilen. Varför måste det enligt vissa vara annorlunda med bilar?

Över 95% av tiden räcker övernattladdning hemma gott och väl och vid långresor finns snabbladdare i anknytning till kafé eller restaurang. Jag förstår verkligen inte vad problemet är (annat än priset på elbilar än så länge – men det ändras snart). 

Jag var kanske hård mot Nissan Leaf när jag diskuterade batteridegradering i mitt tidigare inlägg. Jag är dock fokuserad vid hårda fakta när jag studerar tekniken. Vad jag däremot kan säga om Nissan är att de trots allt banat väg för elbilen genom att under ganska många år nu sålt Leaf och sakta men säkert jobbat in i medvetandet på folk att man kan klara sig på el. De har till dags dato sålt över 400000 Leaf och har nu passerats av Tesla som säljer runt 400000 elbilar årligen.

Tekniken har just nu sprungit ifrån Nissan, men jag hoppas att de tar nya tag och kommer igen. Den briljanta inbäddade Youtube-videon från Nissan från 2011, som nu har några år på nacken, illusterar med all önskvärd tydlighet min poäng.

Nissan Leafs fantastiska reklam från 2011.