Fuskavgasrör och falska motorljud för att få en fossilare att låta som en annan fossilare. 😂 Det är ju som spelkort med klädnypa på cykelhjulen. Audi monterar högtalare och falska avgasrör i sina bilar för att de ska verka häftigare.

”Det beror på en kommunikationsmiss mellan Audis olika avdelningar. Bilen designades som en bensinbil – det var planen från början – och när designteamet var färdigt ”låstes” designen och man fick inte lov att ändra utseende på bilen. Därefter bestämdes det på en annan avdelning att bilen skulle ha en 3.0-liters dieselmotor. För att klara av de höga miljökraven måste AdBlue tillsättas och den tanken tar en del plats. Den enda lämpliga placeringen för tanken är platsen där avgasrören ursprungligen skulle finnas.”

Förutom att vara ganska patetiskt förklarar det faktiskt med all önskvärd tydlighet varför Audis elbil E-Tron har så katastrofal räckvidd. De verkar inte ha någon vertikal integration på Audi, alla system designas separat och sätts sedan ihop utan chans att optimera helheten. Det funkade på förbränningsmotorer där man kunde komma undan med att elda för kråkorna och ha falska avgasrör för att locka kunder, men inte när man optimerar en elbil för maximal räckvidd.

https://www.bytbil.com/nyheter/bilen-med-fyra-fusk-avgasror-och-fuskljud-20810