Det var mycket info i förra inlägget så här kommer ett litet lättsmält tips den här gången. Jag är på roadtrip till sommarstället och stannar vid en supercharger (Ulricehamn) för att toppa upp elen; inte för att jag behöver, jag har gott om mil kvar, utan för att jag är kaffesugen och laddar gratis (Tesla Model S beställda innan 15e januari 2017 har gratis livstids snabbladdning som följer mer bilen).

Tipset: Teslas superchargerladdare är parade A och B. Dessa delar på maxeffekten. Den som börjar ladda först får mest kräm, den andra får det som blir över. Vissa Teslaägare tycker sig märka att även den som kom först får ge avkall på laddstyrka, men det är inte helt solklart och Tesla verkar inte vilja berätta exakt hur algoritmen ser ut. När den som kom först laddat en stund behöver den mindre ström och den andra får successivt mer. Är det många lediga laddare, så undvik att ta samma nummer för att spara tid och för att undvika irritera andra som kanske har bråttom.