Jag har tidigare rapporterat om att Kia blockerat elbils och laddhybridsförsäljningen i Spanien för att maxa försäljningen av bränsletörstiga SUVar och positionera sig för 2020 då detta agerande kommer att tillåta högre utsläpp för deras fordonsflotta under kommande år.

Nu rapporterar Recharge att Kia har satt flera elbils- och laddhybridmodeller på ”paus” även i Sverige för att maxa försäljningen av förbränningsbilar året ut. Detta innebär att det står eNiro-bilar på laddare i hamnen utan att levereras till kund trots att kunder, vilket jag själv noterat på forum, väntat redan i ett år på sin eNiro och får sitt leveransdatum framskjutet gång på gång.

Många laddbilar står och väntar i hamnen och får inte levereras till kunder förrän efter nyår, enligt ett internt brev vi tagit del av.

Mestmotor/recharge