Sen Tesla började leverera Model 3 i Sverige har deras serviceorganisation fått svårare och svårare att hänga med. Den en gång hyllade serviceorganisation har fått ta emot mycket kritik även på forum där hängivna Teslaentusiaster huserar har jag själv erfarit.

Norge, som ligger före Sverige i elbilsomställningen, hade liknande problem redan förra året. Det gick så långt att Tesla var det fjärde sämsta företaget enligt norska konsumentföreningen Norwegian Consumer Council. Tesla svarade med att öka antalet mobila serviceenheter och byggde ett stort servicecenter i Oslo till.

Den goda nyheten nu är att Tesla ska öppna fler servicecenter i Sverige också, och avlasta de redan existerande servicecentren i Malmö, Göteborg och Stockholm rapporterar Recharge.

Teslas hemsida kan man se att det nu upprättas servicecenter på tre platser i Sverige. Ett i Stockholm, ett i Linköping och ett i Umeå, vilket är en lättnad för de Teslaägare norr om Stockholm, som tidigare har fått åka ända ner till Stockholm för att komma till ett Servicecenter.