Idag kom en spännande pressrelease; OKQ8 går in i ett laddsamarbete med Garo. Som jag tidigare nämnt har Cirkle K skaffat sig ett stort försprång med sitt Ionity-samarbete och sitt närbutikskunnande. Faktum är att jag inte såg hur konkurrenterna skulle möta detta hot förrän kanske idag. Med CharIn-konsortiet i ryggen har Cirkle K så stora laddmuskler att motstånd är meningslöst om man enbart pratar om att fläska upp våldsamt starka snabbladdare.

OKQ8 anammar därför en annan och synnerligen smart strategi (egentligen deras enda möjliga strategi). Med Garos kunnande flyttar de fram positionerna med fler DC 50kW, 150kW och AC 22kW laddare där man kan ladda med sitt OKQ8-kort på deras stationer. Så långt inga konstigheter, det är ett nödvändigt minimum enligt min åsikt. OKQ8 erbjuder i dag snabbladdning på ett 40-tal av sina drivmedelsstationer.

Den verkliga strategin grundar sig dock inte i snabbladdare, där kommer de tveklöst förlora mot Teslas Superchargers och Ionity. Strategin grundar sig istället i att de tillsammans med Garo vill rulla ut OKQ8-hemladdare som kan, troligtvis via en app, öppnas för att allmänheten ska kunna ladda där utvalda tider med sitt OKQ8-kort. Detta inkluderar både företag och privatpersoner.

Alla som har laddbara bilar inser snabbt att man måste kunna ladda både hemma, på jobbet och andra ställen. I dag finns det alldeles för få laddplatser och dessutom är det en uppsjö av olika system och appar vilket bromsar utvecklingen och skapar frustration. Det måste bli enklare att äga elbil för att få det stora genombrottet

Helen Axelsson – chef för företagsförsäljning på OKQ8

I ett trollslag skulle antalet OKQ8-laddare få en nästan explosionsartad utbredning. Detta innebär framförallt endast AC 11-22 kW dock (11 kW hos privatpersoner och 22 kW hos företag troligtvis), men det skulle ge en så stor täckning att man troligtvis kan hitta en laddbox medan man t.ex. är på barnens fotbollsträning ett par timmar och fylla på hela dagens körning. Ett synnerligen attraktivt erbjudande för de som t.ex. bor i lägenhet och saknar möjlighet till laddbox hemma.

Nu är ju inte Cirkle K tappade bakom en vagn och jag har tidigare rapporterat att de också utvecklar hemmaladdare, men jag skulle gissa på att OKQ8 kommer att lägga mer krut på detta, då det är deras enda chans.

Detta kommer kanske att dra kunder till OKQ8-stationer, som väljer denna p.g.a. sitt medlemskort och anslutna hemmaladdare. Frågan är dock vad de ska dra in pengarna på när kunderna väl är där. De måste kraftigt öka sitt utbud på den punkten om laddkunderna ska välja att spendera uppåt 30 minuter på deras mack. De är till skillnad mot Cirkle K väldigt inlåsta i drivmedelsbranschen och är 50:50-ägda av svenskt kooperativ konsumentförening (ansluten till Oljekonsumenternas förbund) och Kuwait Petroleum International.

OKQ8 är, enligt mig, dåliga på runt-omkring-service (jag undviker t.ex. deras kaffe personligen) och deras inriktning på verkstäder (i mångt och mycket överflödiga snart), smörjmedel och drivmedel gör att de kommer få svårt att anpassa sig och riskerar att gå under och få sina lokaler uppköpta av företag mer specialiserade på laddning och runt-omkring-tjänster. I vilket fall är det uppfriskande att se att även ett så djupt fossilerat företag ser elektrifieringen komma och försöker anpassa sig och därigenom hjälper till att elektrifiera Sverige.

Bild tagen från uppladdning.nu