Tänkte utvärdera InCharge för första gången idag. Jag lade in mitt betalkort i appen eftersom jag inte vill bära runt på tio olika RF-id brickor när jag har tillgång till fri supercharging och nästan alltid laddar hemma. En timma och två samtal till supporten senare ger jag slutligen upp, 0,4 kWh fick jag på innan den lade av igen.

Supporten uppger att de rekommenderar RF-id bricka (tänk förlegat) istället för app, men att en ny mindre buggig app är på gång. Eftersom laddningen de facto kom igång en stund borde det inte vara appens fel. Vattenfalls satsning på elbilsladdning känns väl sådär prioriterad. Att jag bär omkring på en grabbnäve med brickor kan de glömma, antingen app eller inte alls.

Jag kommer framöver inte att ta med InCharge alls i beräkningarna om jag planerar en resa där jag måste ha någon form av AC-laddning.

Underkänt är betyget.