Jag har förundrats ett tag över Toyotas saktfärdighet och fäbless för ”självladdande” fordon (förlåt att jag tar upp ”självladdningen” hela tiden med den är så enormt dum att jag inte kan låta bli). Nissan, som var tidigt ute med sin Leaf, har också förvånat mig lite. De håller, som enda tillverkare på europeiska marknaden, fast vid CHAdeMO när alla andra går över till CCS och är de enda som inte har någon egentlig kylning av sitt batteripack, vilket leder till förkortad livslängd för batteriet. Det verkar bland annat som att det bakre batteripacket, vilket blir varmast, har allra störst degradering som ett exempel.

The rear stack usually degrades faster than the rest of the battery pack, probably due to heat.

Dala’s EV repair – en firma specialiserad på att renovera Leaf-batterier

Dessa två exempel är tillräckliga för att undra vad som pågår egentligen. Nu tar dock Nissan dårskapen till nya höjder när de går åt fel håll i utvecklingen, rapporterar Automotive News. Ivan Espinosa, Nissans Global Product Strategist vill snabba på elektrifiering genom att tillverka fler hybrider genom deras e-Power drivlina. Denna består av en elmotor som driver hjulen med en bensinmotor som vid behov vid konstant varvtal (för högre verkningsgrad – som den numera nedlagda BMW i3 Rex) laddar batteriet. Det ska enligt Espinosa ge även kvinnor möjligheten att uppleva att köra en elbil utan att behöva ladda en elbil. För enligt Espinosa (håll i er nu) så är laddkabeln på snabbladdare för tung för kvinnor, en fossilslang är uppenbarligen mycket mer lämpad för kvinnor.

It is simple things such as location of the charger and even the weight of the cable. We have a lot of female Leaf drivers and in some cases the technologies that we use today are not so friendly for them. 

Ivan Espinosa – Global Product Strategist at Nissan via Automotive News Europe

Mitt råd till Nissan är att sluta prata strunt, fokusera på rena elbilar och omedelbart införa vätskekylning av batteriet för att möjliggöra en mycket längre användarkedja av battericeller efter att bilen tjänat ut. Det borde faktiskt vara förbjudet att medvetet döda battericeller som vi gjort en så stor miljöinvestering i. Börja sedan med CCS för europeiska marknaden eftersom både Teslas nätverk och Ionity använder denna standarden och vid samarbeten i framtiden kommer Nissan att vara den enda bilen som inte kommer att kunna laddas någonstans. Det är häpnadsväckande korkat, men finner kanske sin förklaring i att de går all-in på självladdning med bensin. Om inte Espinosa och andra strateger på Nissan tar sitt förnuft tillfånga får de nog snart också smugglas ut ur japan i en kontrabaslåda för att undvika repressalier…..