Det blev en tur till sommarstället i helgen igen, vilket är 20 mil enkel väg med en Supercharger halvvägs i Ulricehamn. Förra gången laddade jag inte mer än till 80% hemma för att på dit och tillbakaväg stanna en kortare stund på Superchargern i Ulricehamn istället. Den här gången har jag lite bråttom och väljer att istället ladda till 90% hemma (vilket ger ca 32 mil räckvidd) och åka direkt för att destinationsladda vid ankomst i 16A-trefasuttaget (11 kW – Figur 1).

Jag anländer vid sommarstället med en SoC på 38% och laddar upp till 85% på de dryga fyra timmar jag är där och kör sedan hela vägen hem igen där jag denna gång anländer med 27% SoC. En bra sak att veta är att med trefasuttag går det bra att använda trefas-förlängningssladd, vilket inte är att rekommendera vid Schukoladdning då sladden och stickproppen kan bli varma om det är dålig kontakt och kabeldiametern är snålt tilltagen. Trefassladdar är gjorda för att klara 16A kontinuerligt.

Figur 1. T.v. Trefas destinationsladdning med Telsas medföljande laddsladd; t.h. laddningen som det ser ut i Teslas app.

Viktigt att komma ihåg är att en bra elbil klarar att gå till 0 km och är väldigt duktig att uppskatta hur lång räckvidd man har kvar, så man kan ganska lugnt dra ner den ganska långt. De är inte som mobiler som kan dö plötsligt vid 5%. Bilen börjar stänga ner AC och andra funktioner när du börjar gå riktigt långt ner i SoC. När du når 0% är även hastigheten begränsad tills bilen stannar. Batteriet slits dock hårdare vid djupa urladdningar och bottenprocenten laddar långsamt för att skydda batteriet så jag brukar normalt sett inte gå ner under 15% om jag kan undvika. Jag är dock inte rädd för att göra det någon gång då och då.

Olika bilar använder olika sätt att räkna på kvarvarande körsträcka. Min Tesla Model S 2015 använder ett ”typiskt” värde på 1,8 kWh/mil, men jag kan även ändra till realtidsmätning om jag vill snålköra för att räckviddsmaximera och se hur jag ligger till, eller ändra till en förbrukning baserad på min senaste körsträcka (också valbar – se Figur 2). Nu råkar det dock vara så att jag snittar 1,8 kWh/mil de dryga tusen mil jag kört med bilen, så bilens typiska värde passar mig perfekt. den prickar nästan på procenten vad jag kommer ha för SoC vid ankomst om jag slår in destinationen i navigatorn. Om jag baserar körsträckan på momentan förbrukning eller på de senaste 10 kilometrarna får jag i Figur 2 en väldigt lång uppskattad räckvidd eftersom jag kört i en lång nerförsbacke strax innan där jag genererat el istället för förbrukat (grönt område i Figur 2).

Figur 2. Här har jag valt att beräkna återstående körsträcka baserat på min förbrukning.

När bilen står skyddar batteriet fortfarande sig självt aktivt mot övertemperatur så det går några hundra Wh på en dag även om bilen inte används om det är varmt ute. Det är detta ”curlandet” som gör att elbilsbatterier inte uppträder som mobilbatterier (förutom annat material i katoden), men det innebär att man helst alltid ska lämna den med laddsladd i även om man inte tänkt ladda.

Laddning går för de flesta elbilar att slå av och på med mobilen om man vill, men med sladden i går underhållsströmmen inte från batteriet utan från elnätet oavsett. Lämna aldrig en elbil mer än max en vecka utan att sätta i sladden (och börja med 80% laddning om du vet att du ska bort och inte kan ha sladd i). Detta är en klar nackdel jämfört med fossilare så klart, men vanligtvis inget problem om man bor i radhus eller villa med egna laddmöjligheter. Flygplatser har ofta ganska många platser med Schukuttag till samma pris som vanlig parkering där du kan ställa bilen med sladden i om du ska iväg på långresa.

#Teslatips: Slå in snabbladdaren i navigatorn även om du vet vägen och inte behöver räkna ut en avancerad snabbladdarrutt. Bilens ombordsystem förbereder då batteriet på laddning genom att värma upp eller kyla det till optimal temperatur för att minimera laddtid och maximera livslängd. När du börjat ladda slår du istället in destinationen. Då får du din uppskattade SoC vid en tur- och returresa från Superchargern och du kan du snabbt se vilken laddnivå du är trygg med för att slippa oroa dig för räckvidden.